Friday 15 March 2013

Az ev elso bejegyzese??? :OOO

Mivel mar nagyon regen eltuntunk, megprobalok egy osszefoglalot irni. Ezentul viszont -valoszinuleg- csak Elliott fejlodeset fogom rogziteni, azt sem valami gyakran, mert egyszeruen nincs ra idom.
Lori: nagyon sokat valtozott tavaly szeptember ota. Elsos, kapott egy szigoru, de torodo tanito bacsit, akit -elmondasa alapjan- nagyon szeret, de egyben -latni rajta- feli is. Sajnos ez a tanito bacsi elmegy az iskolabol e ho vegen... Amugy Lori hatalmasat fejlodott! Ha belegondolok, hogy 2,5 evvel ezelott egy nyelven sem tudott beszelni es most mar a legjobbak kozott van az osztalyaban irasbol, olvasasbol, matekbol!!! A kreativkodas, muveszkedes, rajzolas, festes... meg mindig a kedvence es ebben az evben is nagyon sokszor kap erte elismerest az iskolatol. Persze a sport, mozgas sem maradhat el, meg most sem tud nagyon sokaig megulnia hatsojan. Uszik mar lassan egy eve, ugyesen es jol csinalja, de sokszor a tobbieket szorakoztatja es nem figyel.
Ruben: az okostojas. Sokat beszel, be nem all a szaja, egyfolytaban figyelni kell ra, meghallgatni a velemenyet, valaszolni a kerdeseire... Olvas, ir, szamol. Elliott a legjobb baratja jelenleg, nagyon odavannak egymasert, bar Ruben jobb szeretne, ha mar nagyobb lenne es jobban lehetne huzni-vonni. Egy igazi mereges pulyka; ha valaki ellentmond neki, akkor majd' felrobban a feje! Idegeneket meg mindig nehezen fogadja el, de sok mosollyal le lehet venni a labarol. 3 het es 4 eves! Iden lesz az elso szulinapi partija, amit mar naaaagyon var.
Elliott: e heten 8 honapos! Hatalmas nagy es nehez, beszakad a hatam, derekam, faj a vallam, karom... Nagyon szeretetre valo baba, vilagba mosolyog es szinte alig sir. Most fogzik, mar az also ketto kibujt, amitol nappal tud szenvedni, de nagyon nagy szerencsemre Lori tipus, igy ejszaka egy hangja sincs. Sokat nem produkalja magat, szeret csendes megfigyelo lenne. A hasrol hatra es vissza fordulas mar megy egy ideje, amit annyira fejlesztett tovatt, hogy a kezecskeivel megy korbe-korbe, de a labai meg nem mozdulnak. Tudja valahogy vetni is magat, amitol a szoba egyik sarkabol pillanatok alatt a masikban talalja magat. Mindent megesz! Amit er, az megy a szajaba, es eszi, eszi, mig el nem vesszuk tole. Papir a kedvence, bar nem kap sokat belole, de azert mindig talal valahol. Beszelgetesben ott tart, hogy hangokat ad ki, fujja a nyalat es alkalomadtan sikongat, de nem egy hagos srac. Szereti a kisagyat, sokat van benne, bar egy ido utan kicsi lesz a hely es akkor mehet a foldre kommandozni.
Dave: nem sok valtozas van nala, ugyanott melozik, ugyanazt a wishky-t issza es ugyanazon az internetes jatekon jatszik, mint eddig. Viszont a kicsikkel tobb es sokkal tartalmasabb idot tolt. Leginkabb koszonheto annak, hogy en suliba jarok, de akarhogy is van, orulok neki, hogy bevonhatobb es alkalmazkodobb lett.
En: csinalom a sulit (matek as angol erettsegi), kedd es csutortok estenkent. Junius elso ket heteben vannak a fentmarado vizsgak. Nehez a 'minden mas' mellett, de nem lehetetlen. Kozben elkezdtem egy kotos tanfolyamot szerda delelottonkent, csutortok delelott pedig a mar tavaly elkezdett baba-mama klubbal nyomulok. Kozben pedig mosok, takaritok, gyereket hozok-viszek-nevelgetek... de nem fozok (azert van a szakacs ferjem) es nagyon nem sutok, nem irok naplot, mert sajnos Angliaban is csak 24 orabol all egy nap:)))

3 comments:

  1. Jaj de hianyoltunk mar ,nagyon orulunk hogy irtal,mi szeretnenkj olvasni is titeket mint eddig is.Olyan jo hogy olvasunk rolatok.Lori igazi nagy lany,Ruben meg oriasit not,Elliot meg egy kis zabalni valo kis srac,olyan nagyra nott o is.pusizka

    ReplyDelete
  2. Örülök, hogy írtál, tudom, milyen nehéz rá időt szakítani. Jó nagyot nőttek a gyerkőcök, szépek, ügyesek. Lori nagyon Oliviára emlékeztet :)))
    Én is sokszor abba akarom hagyni, de azért sikerül havi 1-2-t beírni (inkább csak Alex miatt, róla is maradjanak némi emlékek...)
    Remélem, azért fogunk még rólatok olvasni, képeiteket nézni. Szerencsére fb-nak köszönhetően nem tűntetek el teljesen a süllyesztőben. :)
    Sok sikert a sulihoz, és millió puszi a skacoknak.
    Kata

    ReplyDelete