Tuesday, 27 November 2012

Oszi napjaink - Elliott (okt 15 - nov 3)

Hetfon Rubennek nem volt sulija, mert aznap temettek Lori osztalytarsat es a kicsik tanito nenijei mind menni akartak a szertartasra. Igy itthon maradtunk, 11-re pedig becsatlakozott hozzank anya bartnoje,Wendy es kisfia, Lee, aki Ruben osztalytarsa. 2-ig maradtak, mert nekunk menni kellett a vedonohoz. Nem kicsit lepodott meg anyam a sulyomon, mert igy 3 honapossagom elott par nappal 7.090 grammot nyomva atvettem a vezetest tesoim ennyi-idos-korai-adatait nezve!
Kedden a szokasos Lori uszas, anya suli volt.
Szerdan elvittuk batyuskam suliba, majd mentunk meetingelni a tobbi anyukaval. Fo tema a karacsonyi buli volt, hogy ki, mit, hogyan szervez majd. En persze nem akartam lemaradni semmirol, alig aludtam 20 percet, a tobbit kezrol-kezre jarva toltottem. A talalka vegevel a sulinak is vege lett, igy mar negyesben nyomultunk hazafele, ill. a parkba. Begyujtottunk egy kisebb zacskonyi vadgesztenyet, amibol este csaladot es suniket keszitettunk. Nekem annyira sok volt a csavargas, hogy 3. honapos evfordulomat azzal unnepeltem, hogy mar este 6-kor kidoltem.
Csutortokon sem volt suli Rubennek. Apa szabad volt, igy jot lustultunk reggel harmasban sracok, mig anya elvitte noverkem suliba.
Pentektol pedig megkezdodott az oszi szunet. Delelott szepen elvoltak a nagyok, teveztek, padlasterben jatszottak, mig anya vasalt; majd piacolni, konyvtarazni mentunk. Delutan/este pedig sutit sutottunk, majd kifaragtuk a kedden vett tokoket ugy, ahogy a tesoim megrajzoltak az arcot nekik.
Szombat delelott is lustultunk, delben kimentunk a parkba egy nagy dobozzal es jol telegyujtottuk levelekkel, agakkal, bogyokkal...
Hazajottunk ebedelni, majd kimentunk a hazunkkal szemben levo autoparkoloba bicozni. Lori ugy dontott, hogy ideje levenni a kiskerekeket. A szereles viszont nem ment egyeszeruen anyanknak, mert leesett a lanc is, igy hazaszaladtunk tobb szerszamert, olajert, majd ujra ki a parkoloba. Noverkem probalkozott is ezerrel, de nem ment eleg gyorsan, anya dereka meg hamar beallt es meg en is sirni kezdtem, igy fel ora mulva mar ujra itthon voltunk.
Vasarnap templom utan Lori ismet nyagatta anyat, hogy menjunk biciklizni, de sajna delutanra eleredt az eso, bentragadtunk a hazban.
Innentol kezdve egyre hidegebb lett, a bicozas fel is lett fuggesztve. Azert a szunetben nem unatkoztunk nagyon. Hetfon apa szabad volt, jott velunk Monikaekhoz. Pawel, a fiuk apukaja talalt egy bogracsot az interneten es azt akarta bemutatni apanknak, hogy milyen ugyesen tud fozni benne! A buli jo volt, a kaja nem annyira, mert egyik gyerek sem ette meg, de legalabb tuzijatekozhattunk egy nagyot.
Kedden Lori ment uszni, szerdan pedig mindannyian Mansfield-be. Anya akart kicsit vasarolgatni, mivel a mi kicsiny varosunkban egyre tobb bolt bezar es Lorinak kellett polo, gatya. Apa jo morcos volt, az eso is zuhogott es fujt a hideg szel. Vegul a vasarlast felfuggesztettuk, beultunk egy pubba ebedelni, ahol mindket tesom megkergult, szuleinket meg jobban lefarasztva, igy onnan mar egyenesen a vonathoz mentunk.
Csutortokon fel 11-re mentunk az itteni jatszohazba. Lengyel barataink is jottek, sot meg egy masik nenivel is talalkoztunk (Monika baratosneja), akinek a fia pontosan egy napon szuletett velem!!! Innen a nagy tomeg hajtott minket el, be a varosba, ahol kicsit nezelodtunk, kicsit charity boltoltunk, majd a hideg miatt hazajottunk.
Penteken nem nagyon mozdulunk ki, mert hideg, buta szel fujt.
Monika viszont nem birt a fiukkal, igy elsetalt veluk hozzank, hogy kiugralhassak maguk a trampolinen. A hideg miatt viszont nem engedte ra oket, igy bealltak mellenk gesztenye embereket kesziteni, majd dvd-t nezni.
Szombat delelott meglatogatott minket anya baratnoje, Barbi. Most nem maradt sokaig, 5-kor mennie is kellett, de este jott a melegvaltas. Anya foiskolas baratosneja, Panni vonatozott el hozzank Londonbol. Hozott mekunk meglepiket, Lorinak mokuskas kotott pulcsit, kotott cicanadraggal, Rubennek egy Batman-es polot,
nekem 3 (sajnos tul kicsi) rugit es egy pizsit (lasd fenti kep), anyanak pedig csokikat!
Vasarnap jo lustan ebredeztunk, rogton kerestuk Pannit. Elmentunk vele megvenni az ebedunk, majd a konyvtarba, utana pedig a jatszoterre. Nagyon jol birta a gyurodest, ezzel sokat segitve nyuzott anyanknak.
Hetfon reggel Lori nem akart suliba menni, Pannival akart maradni, de addigra mar Panni is pakolni kezdett, mert mennie kellett haza. Ruben aznap nem ment iskolaba, mert nagyon beteg lett, sokat sirt, fajt mindene es a vegere mar enni egyaltalan, menni es inni alig tudott!
Kedd reggelre vegre kaptunk idopontot a dokihoz. Persze anyam sem egyszeru, epp indulasunk elott jol leborult velem a lepcson! Szerencsere nem dobott el, csak magat torte ossze, de miutan mindketten kisirtuk magunk, hivott egy taxit es ugy meg pont odaertunk a korzetihez. Ruben mandulaja akkora volt, hogy nyelni alig birt. Rogton kivaltottuk az antibiotikumot, majd elbicegtunk apahoz (elmeselni neki a delelott tortenteket). Ott teso megkapta az elso adag bananos antibiotikumjat, amitol szinte rogton jobban lett. A masodik utan pedig mar enni is tudott!
Szerdara batyam mar 'tul' jol volt, mig anya mindenet fajlalta az esestol (meghuzta a hatat, labat, belilult a hatsoja es bicegve tudott csak menni).
Csutortokon el is mentunk a baba-mama klubba, ahol Ruben nagyon jo kisfiu volt, szepen jatszott a tobbiekkel, amikor enni kellett, akkor egyedul leult (mi epp szopiztunk), evett piritost, megitta az uditojet es visszaballagott jatszani. A vegen segitett elpakolni a jatekokat es mikor mindenki leult enekelni, o mondogatt, hogy mit enekeljunk. Innen rohanas haza, eves, Ruben atoltoztetes es mehetett is suliba.
Pentek reggel a szokasos kakaozast kovetoen Lori kozolte, hogy faj a hasa, mire anya raszolt, hogy ne szenvedjen, hanem gyorsan oltozzon, mert el fog kesni a sulibol. Ra 2 perce mar sugarban hanyta vissza a kakaot! Anyank persze szegyelte ossze-vissza magat, majd gyorsan megkereste a vodrot, nekiallt felsikalni a szonyeget, mialatt apank es Ruben elillantak a suliba. Szegeny noverkem egeszen 3-ig rokazott, kisebb-nagyobb szunetekkel. Estere mar jol volt enni, jatszani es fol- s leugralni.
Szombat delben konyvtarazni mentunk 2 orara (ilyenkor szamitogepezunk 1 orat), majd apat bevarva jottunk haza. Este pedig a rugby klubba mentek a nagyok apankkal, megnezni a 'Bonfire night'-i tuzijatekot. Anya nem akarta, hogy menjenek, mert minusz 1-2 fokot mertunk aznap ejjel es tenyleg nagyon hideg volt, igy mire megjottek, a kezuk - labuk le volt fagyva.
Vasarnap elmentunk a templomba, ahol jol osszefagytunk. Utana megvettuk az ebedunk es szaladtunk is haza a hideg elol. Utana mar ki sem mozdultunk, bekapcsoltuk a futest es szepen elvoltunk.

No comments:

Post a Comment